No niin.. tässähän onkin vierähtänyt taas tovi edellisestä kirjoituksesta, mutta pääsinpäs vihdoin istahtamaan ja avaamaan koneen..

Tässä taasen ihmetyksen aihetta pienelle ihmiselle aiheuttanut aiheemme: Sukupuolineutraali kasvatus!!??

Siis onko tämä totta, oli ensimmäinen ajatukseni siitä, kun kuulin, että nykysellään vanhemmat ovat alkaneet välttämään sukupuoliroolien jakamista lapsilleen, vaan antavat heidän kasvaa henkilöinä, jotka sitten myöhemmällä iällä voivat itse päättää, kumpaa sukupuolta ovat..

Seuraavaksi kuulin, että jopa kunnan päätöksenteossa on jouduttu miettimään, pitäisikö kouluihin saada sukupuolineutraalit wc-tilat, jotta myös nämä "sukupuolettomat" pikkuveijarit voivat käydä koulupäivien aikana rauhassa wc:ssä..

Onkohan tämä nyt sitten ajateltu ihan loppuun... Nämä vanhemmat kasvattavat lapsensa niin, ettei vaatteista, nimestä tai hiusten väristä/pituudesta voida päätellä kumpaa sukupuolta lapsi on. Kaikista radikaaleimmat ovat päättäneet, että eivät kerro tätä edes omille sukulaisilleen..

Samaan hengenvetoon nämä vanhemmat perustelevat toimiaan sillä, että lapsella pitää ja kuuluu olla vapaus päättää itse, kumpaa sukupuolta hän haluaa myöhemmällä iällä olla.. SIIS MITÄ???

Jätetäänkö sitten opettamatta vessan käyttö, itsenäinen syöminen, vaatteiden pukeminen ja pyöräily, koska lapsi voi halutessaan kehittyä ihan niinkuin parhaaksi näkee?! Sehän on heitteillejättöä, ei niin voi tehdä. Mutta jos se on trendikästä heitteillejättöä, jolle perustetaan jokin aate, se onkin jotain muuta. Hah teille kaavoihin kangistuneille tupajumeille, jotka ette ymmärrä elämän syvintä olemusta ja tämän aatteen haurautta ja kauneutta ;)

Ennen lapsen oikeuksien julistamista oli yleisesti hyväksyttävää, että  lapsi oli vanhempiensa omaisuutta ja jonka vanhemmat muokkasivat mieleisekseen keinoja kaihtamatta.. Tuli lapsen oikeudet, jossa mainitaan että lapsella on oikeus hyvään elämään (hieman tiivistettynä) ikään, kansalaisuuteen tai SUKUPUOLEEN katsomatta..

No nyt annetaan lapselle nimeksi LauraPaavo vain, koska vanhemmat ovat päättäneet sen olevan oikein.. oikein ketä kohtaan?? Eikö lapsella ole oikeus tietää kumpaa sukupuolta hän on?

Lapselle annetaan tunnistamaton nimi, kuten Saarni tai Vesakko, puetaan hänet sinipunakeltaiseen ja kasvatetaan pitkät hiukset.. hän on kaikille henkilö..

Voisin kuvitella, että hämmennys on valtava, kun tämä pieni JooseppiKlaara lähtee koulumaailmaan, jossa hänen luokkatoverinsa kysyvät, oletko poika vai tyttö?? 

Henkilö miettii hetken ja toteaa: minä en ole kumpaakaan, olen persoona! Persoona, koska vanhempani päättivät niin!

Tulee liikuntaa, kumpaan pukuhuoneeseen menen? Uimalat voitaisiin tehdä turkkilaisiksi saunoiksi, koska kohtahan näitä henkilöitä parveilee milloin kummallakin puolella.. hmm olisinko tänään mies vai nainen?

Jos alkaisimmekin nimittää lapsiamme, kuten intiaanit konsanaan..

Perheessä on istuva härkä, tanssii susien kanssa ja naurava kulkuri, koska se on oikein lasta kohtaan..

Sitten aikanaan nämä PirkkoPetterit poksahtavat suuren kuplansa kanssa maan pinnalle ja hämmentyvät.. eihän tämän nyt näin pitänyt mennä!!? Isä ja äiti lupasivat, että saan itse päättää..

On sanottu, että lapsi on Tabula rasa, tyhjä taulu syntyessään, joten ympäristö muokkaa lapsen identiteettiä ja henkistä kasvua täydemmäksi.. Täydemmäksi persoonaksi, jolla on kyky aistia ja havainnoida, kokea olevansa ehjä yksilö..

Mikä valta vanhemmuudella onkaan..

Jos päätämme haluta kasvattaa lapsemme jonkin hienon trendin mukaan, me voimme tehdä sen, me voimme muokata näitä ihmisenalkuja juuri omien mieltymystemme mukaan.. Jätetään kertomatta asioita, kerrotaan asiat erilailla, eristetään lapsi yhteiskunnan normeista..

Oikeastaan nyt pitäisi opiskella psykiatriksi, töitä piisaa kyllä, kun kaikki nämä Versot kasvavat teini-ikään ja identiteettiriisit puskevat päälle.. Ja mitä vanhemmat tässä tilanteessa tekevät? Oletettavasti syyttävät yhteiskuntaa, koska se ei ole tukenut heidän hauraiden lapsostensa kulkua kohti valaistumista..

Ja paljonko kustannuksia vaatisi laatia kaikki Kelan ja muiden virastojen kaavakkeet ym. uusiksi. Koska tällähän hetkellä kysytään sukupuolta nainen tai mies.. Tuleeko kolmanneksi ruksiksi -ei tietoa-?? Kutsutaanko kaikki neutraalit armeijaan??

Toivoisin kohtuutta kaikkiin asioihin, myös vanhempien oikeuksiin lastaan kohtaan.. Nykyään tilanne alkaa enenevässä määrin näyttää siltä, että vanhemmat ovat unohtaneet, että oikeuksien mukana tulee aina vastuu lapsen henkisestä hyvinvoinnista nyt ja tulevaisuudessa..

ja vastuu tulee kantaa, niinhän me pyrimme opettamaan lapsiammekin, eikö?