No niin, taas täällä. 

Tässä seurattuani tätä kaikkea uutisointia Venäjästä ynnä muista kriiseistä mitä maailmalla tapahtuu, heräsi mielessäni kysymys: kuinka moni ihminen suodattaa lukemaansa, vai onko näin, että mitä ilapäivälehti kirjoittaa, se on totta??

Katsellessani kauppareissulla iltapäivälehtien myyntiartikkeleita huomaan uutisoinnilla saman kaavan.. Otsikko on esim. Venäläinen sukellusvene havaittu risteilyalukselta!!! 

Hmm.. suurin osa lukijoista ei osta tätä lehteä, mutta mielikuva, joka tällaisesta uutisoinnnista saadaan aikaan on vähintään: APUA, NYT NE TULEE!!

Tosiasiassahan kansainvälisillä vesillä saan seilata vaikka minä Kiinalaisella sukellusveneellä, eikä siinä ole mitään sen kummempaa.. -siksi ne ovat KANSAINVÄLISIÄ VESIÄ!

No asiaan taas.. Tosiaan suuri osa uutisoinnistahan perustuu mielikuvien luomiseen.. saadaan kansa ostamaan lehtiä, saadaan ihmiset puhumaan.. Mutta kyseenalaistaako kukaan koskaan mikä merkitys uutisoinnilla on polittiisesti?

Jos Suomi halutaan natojäseneksi, voisiko olla, että tällainen propagandauutisointi voisi edesauttaa ihmisten ympäripuhumisessa? Voisiko olla...

Luettuani artikkeleita Venäjän "uhasta" Suomenmaata ajatellen, alkoi mieleeni hiipiä kaukaa menneisyydestä vanha ystävämme Ruokolahden leijona.

Voi se leijona oli kuuluisa.. se oli jokapaikassa! Penttilän muorikin oli jo hetken Citymarketin kassalla jonottaessaan luullut nähneensä vilauksen leijonaa invavessan kulmalla..

Ja jälleen uutisia satoi.

Kuinka ollakaan se leijonakin oli jo karannut Venäläisestä sirkuksesta.. jaa-a.. Olisikohan se Venäläisten salaliitto... Laitetaankin niille leijonia.. siinä on oikea biologinen täsmäisku! 

Venäjä on nyt aseistanut rajat, ollut Ruotsin rannikolla väijyssä, Viking Linella ollaan oltu kiikarit tanassa tähyilemässä, josko pitää alkaa kaivamaan ruutitynnyreitä ja miehiä kannelle..

Uutiset otsikoivat, kuinka Venäläisissä lehdissä mainitaan suomi eri asianyhteyksissä ja kuinka meidän nyt on pakko alkaa liittoutumaan, koska me emme pärjää.. Naapureiden maihinnoususaappaat ovat jo jalkoihin puetut ja me orvot pirut menetämme itsenäisyytemme...

Mutta sitten löytyy sankari. Nato! Ministerit höökäävät, kuinka tärkeää meidän on ottaa kantaa asioihin, jotka meille eivät kuulu.. Ja näin, pikkuhiljaa asenteet muuttuvat. Se mikä oli ennen ehdoton ei, on saatu käännettyä. Keskustelupalstoilla avataan keskustelua: uskotko sodan tulevan? Koetko Venäjän uhkaksi suomelle?

Matti 75 ja Liisa_20 pohtivat, uskaltaako rantasaunaa lämmittää ja toyvillakoiraa päästää ulos, etteivät Venäläiset kasakat vie mennessään..

Joukkohysteria on hienoin tapa hallita kansan mielipiteitä ja johdattaa tietämättömät valoa kohti. Kuinka ollakaan, se on puolueeton media, joka kasvattaa asenteitamme.. 

Olisikohan niin, että me kuitenkin olemme helposti johdateltavissa. Politiikka on kaikkialla, ei ole olemassa ilmaista ateriaa.

Ja se Ruokolahden leijona.....

kuka tietää, olisko se voinutkin olla Venäläinen vakooja karvahattu päässä?

=D